Twente zoekt randen op voordat Ziyech-miljoenen er zijn: 'Hele kleine roeispanen'

Twente zoekt randen op voordat Ziyech-miljoenen er zijn: 'Hele kleine roeispanen'

07-08-2016 09:46
26

Jan van Halst baalde zaterdag als een stekker na de 1-2 nederlaag van FC Twente tegen Excelsior. Maar het hoofdonderwerp van gesprek was natuurlijk Hakim Ziyech. Staat hij op het punt te vertrekken en is er al nieuws?

"Nee, nee, geen nieuws. Helemaal niks. Anders zou ik het wel zeggen", begint Twente-directeur Van Halst in gesprek met FOX Sports. De Twente-fan moet zich geen illusies maken als Ziyech wordt verkocht. "Het transfergeld van Ziyech kunnen we niet herinvesteren. Dat heb ik vanaf dag één gezegd. Nul procent."

Van Halst vervolgt: "Maar er ontstaat wel wat ruimte qua loonkosten. Daarin kunnen we wellicht wat doen. Maar ook daarin zijn we de randen al aan het opzoeken. We moeten roeien met de riemen die we hebben. De roeispanen zijn heel klein." Daarbij komt dat veel gratis spelers al een andere club hebben gevonden. "Daar lopen we ook de hele zomer al achteraan. Doordat je niet kan handelen, kijken zij ook verder."

Is het dan zaak om Ziyech snel te verkopen, zodat Twente zelf wat kan doen? "Zo denk je daar niet over. Maar als de mogelijkheid zich voordoet, een mooie club komt, de speler daar naartoe wil en de financiën daarbij aansluiten, dan kom je tot die beslissingen. Maar dat is tot nu toe niet het geval geweest."