Klaassen ontfermde zich over Ajacied: 'Probeert zo'n jongen moed in te praten'

Klaassen ontfermde zich over Ajacied: 'Probeert zo'n jongen moed in te praten'

08-08-2016 10:48
6

Davy Klaassen is vol lof over Mateo Cassierra. De Colombiaanse aanvaller liet zich tegen Sparta (1-3) zien met een goal. Ook de andere nieuwelingen kunnen op een goedkeurend knikje van de aanvoerder rekenen.

"Die (Cassierra, red.) doet het prima. Iedereen wel. Ik heb niet iemand waarvan ik denk van: die hadden we niet moeten halen", stelt Klaassen in gesprek met AT5. Ook Daley Sinkgraven krijgt alle lof van Klaassen. De middenvelder kon lang niet rekenen op speelminuten bij Ajax, maar liet zich zondag met een goal en een assist zien. "In de eerste helft vond ik hem ook al fris en was hij ook bij een aantal gevaarlijke momenten betrokken."

Klaassen steunde Sinkgraven waar nodig als hij op de bank zat. "Je probeert zo'n jongen moed in te praten en zelfvertrouwen te geven als hij niet speelt. Hij heeft het met een goal en een assist goed gedaan. Ik ben blij voor hem."

Tegen Sparta ging het in de eerste helft moeizaam, maar in de tweede helft was het twee keer raak. "Je moet toch gewoon doorgaan en je zuiverheid gaan vinden", zegt Klaassen. "Dan breken ze op een gegeven moment. Ze moeten zoveel rennen en zoveel lopen. Dan zie je dat je het in de tweede helft vaker makkelijk hebt."