Haye komt van een koude kermis thuis: Dat had ik niet zien aankomen

Haye komt van een koude kermis thuis: "Dat had ik niet zien aankomen"

09-08-2016 11:07
6

Thom Haye had zich zijn debuutwedstrijd voor Willem II iets anders voorgesteld. De van AZ overgekomen middenvelder ging met zijn ploeg hard onderuit (1-4).

In de rust, toen het 0-4 stond, werd Haye naar de kant gehaald. "Dat had ik niet zien aankomen", vertelt Haye in het Brabants Dagblad. De wissel stond los van de fysieke klachten die hij in de eerste helft had. "Ik kreeg een bal hard in mijn maag en hapte even naar adem. Maar daar had die wissel niets mee te maken."

Trainer Erwin van de Looi wilde in de rust het een en ander omzetten, waardoor Haye de klos was. "Ik heb uitleg gehad van de trainer en toen had ik er wel begrip voor. Er werd in verdedigend opzicht iets meer van mij verwacht. Maar ik was niet de enige. En we moesten zien te voorkomen dat het een slachtpartij werd."

Na rust redde Willem II de eer, maar verder dan 1-4 kwamen de Tricolores niet. Haye zelf is niet bang dat hij voorlopig op de bank zit. "Ik maak me geen zorgen. In de voorbereiding en op trainingen heb ik laten zien wat ik in huis heb. En in balbezit ging het tegen Vitesse ook goed, vind ik zelf. Bovendien voel ik veel vertrouwen van de trainer."