De Boer geeft eerste persconferentie: 'Belangrijk, ik hoop dat hij blijft'

De Boer geeft eerste persconferentie: 'Belangrijk, ik hoop dat hij blijft'

09-08-2016 14:25
6

Frank de Boer heeft dinsdagmiddag zijn eerste persconferentie gegeven als hoofdtrainer van Internazionale. Veel veranderingen gaat hij in zijn eerste dagen nog niet doorvoeren.

De Boer toonde zich dinsdag dankbaar bij zijn eerste kennismaking met de Italiaanse pers. "Ik wil de voorzitter (Erick Thohir, red.) en het bestuur bedanken voor hun belletje. Het eerste contact was twee weken geleden", aldus de nieuwe trainer. "Ik denk dat we dezelfde taal spreken: we willen allemaal winnen."

"Ik hoop dat we snel onze beste vorm kunnen vinden. Het is duidelijk dat het niet makkelijk gaat worden, zeker doordat de Serie A nog steeds een ijzersterke competitie is. Ik ga vanaf nu kijken hoe de selectie ervoor staat. Dan ga ik later pas selecteren. Ik voel geen druk, hoor. Ik heb bij Ajax en Barcelona gezeten."

De Boer hoopt dat clubtopscorer Mauro Icardi voor de club behouden kan blijven. De Argentijn schermt met de belangstelling van Arsenal. "Hij is een belangrijke speler en ik hoop dat hij blijft", aldus De Boer, die ontkent dat hij eerder deze zomer contact heeft gehad met aartsrivaal AC Milan. "Of ik ze gebeld heb? Nee."

Lees ook: De XI van De Boer bij Inter: versterking op één positie topprioriteit