Veltman met Ajax naar Rusland: 'Oekraïne, uitkijken waar je overheen vliegt'

Veltman met Ajax naar Rusland: 'Oekraïne, uitkijken waar je overheen vliegt'

13-08-2016 19:18
17

Ajax moet in de play-offs van de Champions League met FK Rostov strijden om een ticket voor het hoofdtoernooi. Joël Veltman weet dat de selectie van de Amsterdammers de return moet afwerken in Rusland en deed en opmerkelijke uitspraak met een verwijzing naar de vlucht 'MH17'.

Het vliegtuig met het vluchtnummer MH17 werd op 17 juli 2014 neergehaald boven Oost-Oekraïne door een luchtdoelraket. Veel Nederlanders kwamen om bij deze aanslag en dat is Veltman nog niet vergeten. Bij de NOS ging hij in op de vliegreis naar Rusland. Ajax zal ook Oekraïne passeren.

Is Veltman klaar voor de reis naar een onrustig gebied? "Ja, vlakbij Oekraïne, dan moet je altijd even uitkijken met waar je overheen vliegt natuurlijk", waren de woorden van de Ajax-verdediger. Ook op de Krim, een gebied waarover Rusland en Oekraïne al jaren strijden, is het onrustig.

Veltman doet zaterdag niet mee als Ajax het opneemt tegen Roda JC; hij is geschorst. Op dinsdag speelt Ajax thuis tegen Rostov. Op woensdag 24 augustus volgt de return bij Rostov.