De Boer beleeft positieve Inter-vuurdoop: 'Mijn filosofie teruggezien'

De Boer beleeft positieve Inter-vuurdoop: 'Mijn filosofie teruggezien'

14-08-2016 07:05
1

Frank de Boer won zaterdagavond zijn eerste duel met Internazionale. De keuzeheer zag zijn ploeg met 2-0 winnen van Celtic en hield een goed gevoel over aan zijn vuurdoop.

"Natuurlijk ben ik tevreden", aldus De Boer in gesprek met FOX Sports. "Het resultaat is voor mij niet heel belangrijk, maar ik wil wel mijn filosofie terug zien. Dat niet alles goed gaat, is voor mij niet erg, maar ze hebben wel de juiste intenties getoond. We begonnen erg goed aan de wedstrijd en hadden in de eerste helft wel met 5-0 voor kunnen staan."

De Boer is tevreden over wat hij tot nu toe ziet bij Inter. "Het is voor de spelers ook een andere situatie met mij als coach. We hebben pas twee keer getraind met elkaar en daarom ben ik erg blij met de reactie van het team. Natuurlijk kan het allemaal nog veel beter, maar we zitten in een proces en moeten snel leren. Dit team is erg getalenteerd en daarom zullen we ons verbeteren. Dit is een goede eerste stap."

In gesprek met Sky Sports UK liet de oud-Ajax-coach zich ook kort uit over de situatie rondom spits Mauro Icardi. De aanvaller wordt begeerd door onder meer Napoli, maar mag voorlopig niet weg. "Mauro blijft bij ons, want het is een zeer belangrijke speler."