Duarte vindt kort na Ajax-vertrek nieuwe club en blijft in de Eredivisie

Duarte vindt kort na Ajax-vertrek nieuwe club en blijft in de Eredivisie

16-08-2016 12:57
29

Lerin Duarte heeft kort na de ontbinding van zijn contract bij Ajax een nieuwe club gevonden. De middenvelder keert terug bij Heracles Almelo, zo maakte de club dinsdag bekend.

In Almelo tekent Duarte een contract voor drie seizoenen. De speler stond eerder al twee jaar onder contract bij Heracles, dat hem op de laatste transferdag in de zomer van 2013 aan Ajax verkocht. Dat verblijf werd voor Duarte geen succes: hij kwam in het eerste elftal nauwelijks in actie en ook zijn huurperiodes bij sc Heerenveen en NAC Breda verliepen niet gelukkig.

"Het aantrekken van Lerin zien wij als een buitenkans", reageert algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles op de transfer. "Wij kennen zijn voetballende kwaliteiten van zijn eerdere periode in het shirt van Heracles Almelo." Duarte is blij met zijn transfer. "Op dit moment is het voor mij het belangrijkste dat ik weer ga voetballen. Ik wil me graag weer bewijzen en mezelf weer op mijn oude niveau terugbrengen."

De transfer van Duarte naar Almelo kondigde zich al even aan, nadat hij met een grote zonnebril was gespot op de tribune tijdens het duel tussen Heracles Almelo en Willem II afgelopen weekend. Onlangs kwamen Duarte en Ajax een ontbinding van het tot medio 2017 doorlopende contract overeen. Dit moest de zoektocht naar een nieuwe werkgever voor de in Amsterdam overbodige middenvelder vereenvoudigen.