'Te dikke' Higuain bewijst tegendeel: Je droomt van dit soort avonden

'Te dikke' Higuain bewijst tegendeel: "Je droomt van dit soort avonden"

22-08-2016 14:40
8

Gonzalo Higuain verkaste deze zomer voor liefst negentig miljoen euro naar Juventus, maar kreeg voordat hij één minuut had gespeeld bij zijn nieuwe club al een lading kritiek over zich heen. De spits zou volgens velen te dik zijn. Tijdens en na zijn competitiedebuut tegen Fiorentina (2-1) snoeit hij de criticasters de mond.

De centrumaanvaller maakte namelijk de winnende treffer in zijn eerste Serie A-wedstrijd voor Juve. "Ik vind het prima als iedereen blijft zeggen dat ik te dik ben, ik zal gewoon doelpunten blijven maken", aldus de spits maandag tegen Tuttosport. "Kom op, het gaat prima met me. Ik heb twintig dagen getraind en eerlijk gezegd begrijp ik niks van alle aandacht voor mijn fitheid."

Zijn fitheid werd in twijfel getrokken nadat hij terugkeerde van de Copa América, waar hij met Argentinië actief was. Op enkele foto's leek de Argentijns international niet erg afgetraind te zijn. Higuain bewees tegen Fiorentina echter het tegendeel en vertelt dolblij te zijn. "Je droomt van avonden zoals deze, maar meestal komen die dromen niet uit. Deze keer ging het wel als in mijn dromen."

Higuain ruilde deze transferperiode Napoli in voor de club uit Turijn. Vorig seizoen was hij topscorer met liefst 36 doelpunten.