Wijnaldum: Ik zag het helemaal zitten, maar we kwamen er financieel niet uit

Wijnaldum: "Ik zag het helemaal zitten, maar we kwamen er financieel niet uit"

24-08-2016 20:54
8

Tottenham Hotpur was deze zomer héél concreet voor Georginio Wijnaldum. De aanvallende middenvelder en zijn zaakwaarnemer gingen zelfs thuis op bezoek bij Spurs-manager Mauricio Pochettino. 

"Dat was nog vóór Liverpool. Ik zei na afloop tegen Humphry Nijman, mijn zaakwaarnemer: ik ga naar Spurs. Pochettino moet gewoon een geweldige manager zijn, als je kijkt naar hoe zijn teams spelen. Het gesprek met hem was bijna imponerend", vertelt de Oranje-international in een interview met Voetbal International. 

"Hij legde me zijn werkwijze uit en ik ben er heilig van overtuigd dat iedere speler onder hem beter wordt, ook al ben je 36 jaar. Zijn manier van werken dwingt spelers tot zulke specifieke arbeid, dat ze beter worden. Ik zag het helemaal zitten, maar we kwamen er financieel niet uit met Spurs", vervolgt hij.

"Achteraf geen ramp. Pochettino was geweldig, maar Jürgen Klopp maakte later nog meer in me los." Wijnaldum tekende uiteindelijk voor vijf jaar bij Liverpool, dat ruim dertig miljoen euro betaalde aan Newcastle United voor de rechtspoot.