Aubameyang scoort direct twee keer, Dost belangrijk voor Wolfsburg

Aubameyang scoort direct twee keer, Dost belangrijk voor Wolfsburg

27-08-2016 17:24
4

Borussia Dortmund heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Pierre-Emerick Aubameyang tekende voor twee treffers in het openingsduel met Mainz 05 (2-1).

Na 17 en 89 minuten was het raak voor de spits die met Dortmund direct de achtervolging op Bayern München moet inzetten. De kampioen van vorig jaar won vrijdagavond met grote cijfers van Werder Bremen (6-0) en greep daarmee direct de koppositie in de Bundesliga.

Klaas-Jan Huntelaar kende met Schalke 04 een valse start van het seizoen door met 1-0 te verliezen van Eintracht Frankfurt. Luc Castaignos, die op het punt zou staan naar Sporting Lissabon te verkassen, was er niet bij. Alexander Meier scoorde voor Frankfurt, Michael Hector kreeg tien minuten voor tijd namens de thuisclub een rode kaart.

Bas Dost, ook in verband gebracht met Sporting, speelde zaterdag wel gewoon mee bij VfL Wolfsburg. De spits verzorgde de assist bij de eerste treffer van Daniel Didavi op bezoek bij Augsburg (0-2 winst). De andere goal werd gemaakt door Ricardo Rodriguez.

Overige uitslagen Bundesliga
Hamburger SV - Ingolstadt 1-1
Köln - Darmstadt 2-0