Update: Ajax-opponent heeft aanwinst definitief binnen: deal met Fiorentina

Update: Ajax-opponent heeft aanwinst definitief binnen: deal met Fiorentina

29-08-2016 13:12
7

Ajax moet in de Europa League mogelijk zien af te rekenen met Giuseppe Rossi. De Italiaan staat namelijk op het punt om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen bij Celta de Vigo.

Celta meldt dat Rossi inmiddels medisch is gekeurd en zal tekenen bij de Spaanse subtopper. De Italiaan komt over van Fiorentina, waar hij zich door blessureleed nooit vast in de basis wist te knokken. Het afgelopen half jaar was Rossi al op huurbasis actief voor Levante, waar hij zes doelpunten maakte in zeventien competitiewedstrijden.

Rossi was bij een andere Spaanse club echter veel succesvoller. In vijf seizoenen voor Villarreal wist hij in 136 competitiewedstrijden 54 keer het net te vinden. Bij Celta zal de Italiaan het met zijn nieuwe ploeg in de Europa League moeten opnemen tegen onder meer Ajax. De Spaanse club verloor zaterdagavond de tweede competitiewedstrijd van Real Madrid (2-1).

Update 29-8-16: De overgang van Rossi naar Celta is in kannen en kruiken. De Spaanse club heeft via de officiële kanalen gecommuniceerd dat de Italiaan per heden onder contract staat in de Primera Division. Rossi komt over van Fiorentina.