Update: 'Brands en gepikeerde Overmars begraven strijdbijl na transferrelletje'

Update: 'Brands en gepikeerde Overmars begraven strijdbijl na transferrelletje'

29-08-2016 21:47
108

Marc Overmars heeft de kritiek van Marcel Brands aan zijn adres gepareerd. De directeur spelersbeleid van Ajax ontkent de aantijgingen van zijn PSV-collega, die stelde dat de Amsterdammers Luuk de Jong en Bart Ramselaar hebben benaderd.

Volgens Brands gooide de voormalige linksbuiten een dag voordat De Jong bijtekende bij PSV en Ramselaar een contract signeerde in Eindhoven, een lijntje uit naar het tweetal. "Dat is niet mijn stijl", zo liet de technisch manager van de kampioen weten.

Overmars noemt de aantijgen van Brands absolute onzin en is ontstemd over de manier waarop Brands zijn kritiek heeft geuit. "Ik was hoogst verbaasd toen ik het hoorde", zegt hij tegen De Telegraaf. Als Marcel iets niet aanstaat dan kan hij mij gewoon bellen, dat hoeft niet via de media. Erg vervelend dit." Van contact met De Jong was geen sprake, benadrukt Overmars. Alleen met zijn broer Siem de Jong was contact om informatie in te winnen over Tim Krul.

Daarnaast heeft Overmars afgelopen zomer diverse zaken besproken met Louis Laros, de zaakwaarnemer van onder meer de gebroeders De Jong. "Ik communiceer nooit rechtstreeks met spelers, ik informeer bij zaakwaarnemers."

Ajax-interesse voor Ramselaar
Dat Ramselaar in beeld was bij Ajax, erkent Overmars. Van gesprekken kwam het echter niet. "Hij stond al een tijdje bij ons op lijstje dus het klopt dat wij interesse in hem hadden. Maar het verhaal over onze middenvelders is bekend, dus wij hebben die interesse dan ook nooit een concreet vervolg gegeven. 

Update 21.47: Volgens Voetbal International hebben Brands en Overmars maandagavond met elkaar gesproken over de rel die eerder op de dag ontstaan is. De kou tussen de twee is nu uit de lucht, weet het weekblad te melden.