Van Basten stelt Gullit op de hoogte: Toen confronteerde ik Hans daarmee

Van Basten stelt Gullit op de hoogte: "Toen confronteerde ik Hans daarmee"

29-08-2016 23:41
12

In navolging van Frits Barend claimt ook Ruud Gullit dat Marco van Basten voor een vertrek staat bij het Nederlands elftal. De assistent-bondscoach heeft hem zélf gebeld.

"Marco heeft me dat zelf medegedeeld. Hij vond dat ik het moest weten tijdens mijn onderhandelingen met de KNVB", aldus Gullit maandagavond bij RTL Late Night. Grijnzend: "Toen confronteerde ik Hans (Van Breukelen, red.) daar natuurlijk mee. Is dat niet iets wat ik zou móéten weten?"

Van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, zou het aanstaande vertrek van Van Basten niet hebben willen bevestigen aan Gullit. De onderhandelingen tussen de oud-international en de voetbalbond liepen mede daardoor op niets uit. Gullit werd niet benoemd tot assistent van bondscoach Danny Blind.

Alles wijst er inmiddels op dat Van Basten na de eerste wedstrijd van Oranje in de WK-kwalificatiereeks tegen Zweden (6 september) afscheid neemt als assistent-bondscoach. De oud-trainer van onder meer Ajax, sc Heerenveen en AZ gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij de wereldvoetbalbond FIFA.