Update: Razendsnelle terugkeer in Nederland: 'Zei dat hij mij niet goed kende'

Update: Razendsnelle terugkeer in Nederland: 'Zei dat hij mij niet goed kende'

01-09-2016 09:00
20

Het avontuur van Ricardo Kip in Engeland is van korte duur geweest. De middenvelder tekende deze zomer een contract bij League One-club Fleetwood Town, maar is inmiddels alweer op huurbasis naar SC Cambuur vertrokken.

Kip verliet Almere City na afgelopen seizoen in de hoop een Eredivisie-transfer te verwezenlijken, maar de interesse bleef uit waardoor hij koos voor een stap naar Engeland. Blijkbaar is dat hem niet goed bevallen, want hij is dus in dezelfde transferperiode alweer op huurbasis naar Cambuur vertrokken.

"Het is geen geheim dat we voorafgaand aan het seizoen met Ricardo hebben gesproken. Helaas kwam het toen niet tot een overstap, maar het goede gevoel en contact is gebleven", zegt technisch directeur Henry van der Vegt op de website van Cambuur. "Toen het duidelijk werd dat Ricardo weer beschikbaar zou komen, zijn we direct tot actie overgegaan. We verwachten dat hij met zijn creativiteit, scorend vermogen en uitstekende mentaliteit een belangrijke aanwinst zal zijn bij SC Cambuur."

Kip speelde vier seizoenen bij Almere City en scoorde afgelopen seizoen 15 keer in 33 wedstrijden. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax.

Update 01/09 09.00 uur: Het razendsnelle vertrek van Kip uit Engeland heeft volgens de middenvelder te maken met het vertrek van manager Steven Pressley. Diens opvolger zag het niet zitten in de Nederlander. "Hij haalde meteen veel nieuwe middenvelders en zei ook dat hij mij niet goed kende. Al snel bleek mijn rol uitgespeeld. Maandag hoorde ik dat ik verhuurd kon worden en Cambuur werd meteen concreet", aldus Kip tegen Voetbal International.