'Barcelona heeft voor hem gevochten, maar toen hebben we Cillessen gehaald'

'Barcelona heeft voor hem gevochten, maar toen hebben we Cillessen gehaald'

04-09-2016 21:58
4

FC Barcelona heeft er deze zomer alles aan gedaan om Claudio Bravo te behouden. De Chileense doelman, die werd opgevolgd door Jasper Cillessen, had echter zijn zinnen gezet op een vertrek naar het Manchester City van Pep Guardiola.

In de slotweek van de zomerse transferperiode kwam de transfer rond. Barça wilde Bravo liever niet laten gaan. "Claudio kreeg een riante aanbieding", vertelt technisch secretaris Robert Fernandez aan RAC1. "We hebben ervoor gevochten om hem te behouden, maar hij wilde weg en we moesten dus onderhandelen. Hij had nog maar twee jaar te gaan in zijn contract."

Wedden

Meer odds

Barça ondernam verwoede pogingen om dat contract te verlengen, maar Bravo was met zijn hoofd al bij City. "We hebben daarop actie ondernomen en Cillessen gehaald", vervolgt Fernandez. "Luis Enrique wil drie keepers, dat is zijn persoonlijke voorkeur."

Fernandez laat zich verder ontglippen dat Cillessen niet hoeft te rekenen op een vaste plek onder de lat in Camp Nou. Marc-André Ter Stegen is de nummer één. "Marc is jong (24, red.) en het is logisch dat hij de komende jaren ons doel verdedigt. Hij is een ongelooflijke doelman en erg gelukkig hier."