Update: Contract Babel per direct verscheurd: 'Afspraken zijn niet nagekomen'

Update: Contract Babel per direct verscheurd: 'Afspraken zijn niet nagekomen'

08-09-2016 15:30
38

Ryan Babel is vrij om te gaan en staan waar hij wil. Het contract van de 29-jarige aanvaller bij Al Ain FC, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten, is deze week per direct ontbonden. 

Dat meldt De Telegraaf. Babel speelde sinds juli 2015 voor Al Ain. Zijn verbintenis bij de formatie uit het Midden-Oosten liep nog één jaar door. Onbekend is nog waarom het contract van de 43-voudig international van Oranje (vijf goals) verscheurd is. 

Babel begon zijn loopbaan bij Ajax. Hij debuteerde in 2004 en verkaste drie jaar later voor een megabedrag naar Liverpool. Uiteindelijk speelde de rechtspoot vier seizoenen voor de Premier League-grootmacht. Babel vervolgde zijn carrière in de Bundesliga, bij Hoffenheim, en keerde in 2013 kort terug in het shirt van Ajax. Via Kasımpaşa (2013-2015) belandde hij bij Al Ain. Deze zomer werd Babel nog even gelinkt aan een nieuwe terugkeer in Amsterdam.

Update 15.30 uur: Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel, bevestigt tegenover Voetbal International dat het contract van zijn cliënt inderdaad per direct ontbonden is. "Er zijn bepaalde afspraken niet nagekomen." Haatrecht wil niet in details treden. "Dat kan alleen maar nadelig zijn voor Ryan." Wat nu de plannen zijn van de voormalig Ajacied? "Het is allemaal vandaag gebeurd. Maar Ryan wil voetballen, dat is duidelijk."