Feyenoord groeit: Wat er toen is veranderd, had iedereen kunnen verzinnen

Feyenoord groeit: "Wat er toen is veranderd, had iedereen kunnen verzinnen"

09-09-2016 07:54
18

Voormalig Feyenoord-aanvoerder Rinus Israël heeft hoge verwachtingen van de Rotterdammers. De tevens oud-trainer vindt dat de selectie van Giovanni van Bronckhorst gegroeid is ten opzicht van een jaar geleden.

Volgens de 74-jarige Israël is Feyenoord minder naïef, en die weg is ingeslagen na de komst van Dick Advocaat als adviseur. "Dat was na Advocaat ja, maar wat er toen is veranderd, had iedereen kunnen verzinnen", zegt Israël in het Algemeen Dagblad. "Ze geven niet zomaar meer een wedstrijd weg. Tegen Excelsior speelden ze heel stroperig, maar ze bogen die wedstrijd toch om in een overwinning. Dat kan Feyenoord nu blijkbaar wel."

IJzeren Rinus heeft een hoge pet op van de Rotterdammers. Hij dicht Feyenoord donderdag ook kansen toe tegen Manchester United, en ziet in de club een kampioenskandidaat. "Dat zijn wedstrijden die je kunt verliezen, maar ik zie het niet somber in. Ook niet tegen Manchester United, dat misschien wel belangrijke spelers rust geeft. Een gelijkspelletje is mogelijk."

Israël vervolgt: "Maar ADO thuis (zondag, red.) is nu het belangrijkste. Met vijf overwinningen op een rij doe je voorlopig mee. En ik zie Feyenoord eigenlijk wel heel lang meedoen om de landstitel."