'Manchester City liep sensationele hereniging tussen Guardiola en Messi mis'

'Manchester City liep sensationele hereniging tussen Guardiola en Messi mis'

19-09-2016 13:38
5

Pep Guardiola haalde deze zomer met onder meer John Stones, Leroy Sané, Gabriel Jesus en Claudio Bravo een hoop topaankopen naar Manchester City, maar zijn grootste doelwitten kwamen niet. Lionel Messi en Neymar bleven bij FC Barcelona.

Het Catalaanse El Mundo Deportivo meldt maandag dat Guardiola op de komst van Messi én Neymar hoopte deze zomer. Een utopie was dat niet, want City zat in totaal drie keer om de tafel met de twee supersterren van Barça, met als doel minimaal één van hen te overtuigen van een megatransfer naar het Etihad Stadium.

Wedden

Meer odds

Messi en Neymar zagen een vertrek uit Camp Nou echter niet zitten. Wel hield het duo volgens MD de deur op een kier: in de toekomst is een hereniging tussen Messi en Guardiola niet uitgesloten, terwijl Neymar graag wil werken met de Spaanse successcoach.

Het is geen geheim dat Neymar in de zomer ook naar Paris Saint-Germain kon. Een transfer zag hij echter niet zitten, net als Messi. De Argentijn zou door Ferran Soriano, sportief directeur van Manchester City en voormalig vice-voorzitter van Barça, een ongelooflijk salaris zijn voorgehouden. Dat was niet voldoende om Messi aan het denken te zetten.