Bosz ziet Ajacied opstaan: 'Niet alleen daarom belangrijk, het is veel meer'

Bosz ziet Ajacied opstaan: 'Niet alleen daarom belangrijk, het is veel meer'

19-09-2016 17:14
15

Ajax-trainer Peter Bosz is erg blij met de goals van zijn captain Davy Klaassen. Hij scoort constant op belangrijke momenten, ook in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, die wat stroef verliep.

"We hadden moeite om de bal lang in de ploeg te houden, om snel de bal van voet tot voet te laten gaan. Het voetbal dat we graag willen zien, dus", analyseerde Bosz daags na de wedstrijd bij Ajax TV. "We voetballen nog steeds niet goed genoeg, de veldbezetting is niet juist en we hebben te veel moeite om de bal goed en snel te laten gaan."

Ook op dat soort momenten, als het even minder loopt, staat Klaassen op. Ditmaal met een gelukkige goal tot gevolg. "Breukers kreeg de bal heel ongelukkig op zijn voet, die viel precies voor de voeten van Davy", zag Bosz. "Natuurlijk is Davy belangrijk, dat heb ik voor het seizoen ook al gezegd. Niet alleen vanwege zijn doelpunten, maar dat is natuurlijk veel meer."

Achterin hield Ajax de nul, voor de derde keer op rij in de Eredivisie. De Amsterdammers boekten de vierde zege op rij, met de Europa League meegerekend. "Ook dat geeft vertrouwen, wat dat betreft zit er een duidelijke stijgende lijn in", stelt Bosz. "Maar ik vind nog steeds, dat zeg ik na iedere wedstrijd, dat het voetballend beter moet. Daaraan werken we hard."