Razendsnelle Zivkovic maakt indruk: Zivko Bolt? Ik heb een betere gehoord

Razendsnelle Zivkovic maakt indruk: "Zivko Bolt? Ik heb een betere gehoord"

23-09-2016 17:50

Richairo Zivkovic trok donderdagavond namens FC Utrecht in de blessuretijd van het bekerduel met FC Twente (1-3 winst) nog een geweldige sprint naar het doel van de Tukkers. Die sprint leverde hem volgens Willem Janssen, aanvoerder van FC Utrecht, de bijnaam Zivko Bolt op. 

"Ik heb hem daar niet over gesproken", begint Zivkovic tegenover FOX Sports. "Zivko Bolt? Ik heb een betere gehoord. Ook een paar die leuker klinken. Ik weet het niet, ik zag van alles voorbij komen op internet. Woody Woodpecker, van dat soort dingen. Er kwam van alles voorbij. Ik heb Churandi Zivkovic ook gezien, ja."

FOX Sports rekende uit dat de Ajax-huurling Zivkovic op de honderd meter een tijd van 10.96 zou kunnen lopen. "Ik weet niet hoe jullie dat hebben gedaan, vanaf welke afstand of wat. In het begin zette ik nog niet echt volledig aan, op het einde wel. Maar toen lag ik al op snelheid, dus ik weet niet of het allemaal zo betrouwbaar is."

Zivkovic zet vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de meting. "Het lijkt mij niet dat ik uiteindelijk honderd meter heb gesprint. Als je mijn topsnelheid door gaat meten... Maar ja, je kan niet zo lang op je topsnelheid blijven. Wat mijn persoonlijk record op de honderd meter is? Geen idee, dat heb ik nog nooit gedaan. Toen ik klein was, op de middelbare school. Maar dat weet ik allemaal niet meer."

Bekijk ook: Zivkovic kan bijna naar de Spelen: spits liep 100 meter in 10.96 seconden