PSV zet clubrecord neer met zege bij Excelsior; primeur voor De Jong-broers

PSV zet clubrecord neer met zege bij Excelsior; primeur voor De Jong-broers

24-09-2016 22:34
25

PSV heeft zaterdagavond een clubrecord neergezet door voor de dertiende keer op rij een competitieduel op vreemde bodem te winnen. Ditmaal was Excelsior het slachtoffer: 1-3. Luciano Narsingh en aanvoerder Luuk de Jong scoorden namens de formatie van trainer Phillip Cocu. 

De regerend landskampioen was in de beginfase op Woudestein sterker dan Excelsior. De Jong en Gaston Pereiro hadden het vizier nog niet op scherp staan, maar in de 21e minuut was het wél raak. Narsingh was het eindstation van een prima PSV-aanval.

Kort na de openingstreffer ging Jetro Willems in de fout. De vleugelverdediger maakte volgens scheidsrechter Danny Makkelie een overtreding en de bal werd op de stip gelegd. Luigi Bruins benutte het buitenkansje. De twee ploegen leken de kleedkamer op te zoeken met een gelijke stand, maar in extremis was het De Jong die PSV opnieuw een voorsprong bezorgde. De captain knikte in de 45e minuut raak. 

Ook na de pauze hadden de Eindhovenaren veelal de bal. Omdat het echter heel lang 1-2 bleef, was de zege allerminst veilig. Het duurde uiteindelijk tot de absolute slotfase voordat de beslissing viel. Een inzet van Davy Pröpper belandde via Hicham Faik achter Excelsior-goalie Tom Muyters. In de slotfase volgde er nog een mooi moment voor Luuk en invaller Siem de Jong. Het was voor de eerste keer dat de twee in de Eredivisie samen op het veld stonden.