Spelersrapport: Botteghin opnieuw sterk, Berghuis valt door de mand

29-09-2016 23:40
7

Feyenoord verloor donderdagavond met 1-0 van Fenerbahçe in de Europa League. Onterecht was de nederlaag - de eerste voor de Rotterdammers dit seizoen - niet te noemn. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Brad Jones - 5,5: Blonk de afgelopen weken uit bij Feyenoord, maar tegen Fenerbahçe haalde Jones zijn niveau niet. Was wat slordig en zorgde niet voor de gebruikelijke rust voor zijn verdediging. Kon weinig aan de tegengoal doen.

Rick Karsdorp - 5,5: Stond vrijwel de hele eerste helft met de rug tegen de muur, al veranderde dat in de tweede helft. Hoe dan ook geen sterk optreden van de rechtsback.

Eric Botteghin - 7: De eerste tien minuten stond de Braziliaan onder druk, maar Botteghin bleef overeind. Had het niet heel lastig met Emenike, ook aan de tegengoal kon Botteghin weinig doen. Zette zijn vorm van de afgelopen weken door.

Jan-Arie van der Heijden - 5,5: Speelde een wedstrijd met twee gezichten. De Feyenoorder ging bij de 1-0 pijnlijk in de fout, waardoor Fenerbahçe uiteindelijk won.

Terence Kongolo - 5,5: Had het lastig met Potuk, vooral in het eerste bedrijf. Ook bij het tegendoelpunt ging Kongolo in de fout. Na zijn inworp stond hij te slapen en was hij niet op tijd terug om zijn man te dekken: 1-0.

Karim El Ahmadi - 6: Speelde met het gebruikelijke gif, maar liep al na 25 minuten tegen een gele kaart aan. Daardoor moest hij de rest van de wedstrijd met de handrem erop spelen en dat is juist wat je niet wilt als je in Turkije tegen Fenerbahçe speelt.

Dirk Kuyt - 5: Leed met name in de eerste helft veel balverlies. Ook de 1-0 begon bij hem. In de tweede helft dook hij slechts één keer op: met een prachtpass op Jörgensen. Had zich ongetwijfeld wat anders voorgesteld van zijn terugkeer.

Tonny Vilhena - 5,5: In de eerste helft moest Vilhena vooral verdedigen en dat is niet echt waar zijn kracht ligt. In de tweede helft ging het beter, maar het niveau dat hij tegen onder meer Manchester United haalde, was niet te bespeuren.

Steven Berghuis - 4: De aanvaller speelt al een tijdje niet best en ook tegen de Turken was het niet goed wat Berghuis liet zien. Was onzichtbaar in de eerste helft en in de tweede helft ging hij meerdere malen de fout in. Werd na een uurtje spelen gewisseld.

Nicolai Jörgensen - 6,5: Kreeg misschien wel de beste kans van de hele wedstrijd. Zo'n twintig minuten voor tijd werd zijn inzet, op aangeven van Kuyt, voor de doellijn weggehaald. Jörgensen viel weinig te verwijten.

Jens Toornstra - 6,5: De middenvelder speelde een prima eerste helft als middenvelder, vooral omdat Feyenoord niet aan aanvallen toe kwam. In de tweede helft daalde zijn spelniveau.

Invallers

Bilal Başaçıkoğlu - 6,5: Bracht, in tegenstelling tot Berghuis, aanvallend wel wat bij Feyenoord. Dat was hard nodig, want in de eerste helft schoot Feyenoord nul keer op doel.

Michiel Kramer x: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen