Hyballa ziet repeterend verhaal: 'Dat kun je zeggen, maar zo werkt het niet'

Hyballa ziet repeterend verhaal: 'Dat kun je zeggen, maar zo werkt het niet'

30-09-2016 14:28

Het is onrustig bij NEC. De equipe van trainer Peter Hyballa was vorig seizoen nog een van de verrassingen, maar staat momenteel vijftiende in de Eredivisie met zes punten. Ook buiten het veld is het allerminst koek en ei in Nijmegen.

NEC wacht zaterdagavond het treffen met Roda JC, de nummer zeventien met drie punten. "Het is een directe concurrent", beaamt Hyballa in gesprek met Omroep Gelderland. Beide ploegen vinden uiterst moeizaam het net dit seizoen. Waar de Gelderse club vier competitieduels op rij niet scoorde, wachten de Limburgers zelfs al vijf wedstrijden op een treffer.

"Het is iedere week een beetje hetzelfde verhaal. Je kunt zeggen: 'we moeten drie punten halen', maar zo werkt het niet in het voetbal", meent Hyballa, die zijn selectie ondertussen probeert af te schermen van alle onrust buiten het veld. "Ik krijg ook alles mee. Ik ben veel in gesprek met Bart van Ingen (directeur, red.). Maar in mijn contract staat dat ik voetbaltrainer ben."

"Dus concentreer ik mij op voetbal. En dat lukt mij, want ik ben zo graag voetbaltrainer bij NEC", besluit de Duitser, die bijval krijgt van doelman Joris Delle. "Ik lees het wel en ik hoor erover praten. Maar de spelers hebben al genoeg om zich op te concentreren. Dus wat er op de burelen gebeurt, dat is niet ons probleem. Wij moeten daar verre van blijven."