'Terug naar Ajax? Dat heb ik nooit gezegd, daar klopt helemaal niets van'

'Terug naar Ajax? Dat heb ik nooit gezegd, daar klopt helemaal niets van'

03-10-2016 08:15
21

Yassin Ayoub terug naar Ajax? In een video liet de middenvelder van FC Utrecht weten dat een overstap naar Amsterdam zijn voorkeur geniet, maar dat hij daadwerkelijk weg wíl is een ander verhaal.

"Dat heb ik nooit gezegd, daar klopt helemaal niets van", countert Ayoub, naar aanleiding van uitspraken in een video, in gesprek met nrc.next. "Iedere jonge jongen wil ooit de stap maken naar een club uit de top-drie, en ik kom uit Amsterdam. Maar ik wil nu eerst elke week belangrijk zijn voor FC Utrecht."

Ayoub speelde zondag tégen Ajax en verloor met 3-2. De middenvelder bleef maar gaan. "Je moet veel heen en weer lopen als middenvelder, maar daar krijg je ook energie van. Zij creëerden niets en gingen fouten maken. Ze werden ongeduldig, ik hoorde ze praten, Klaassen en van achteruit."

Utrecht kwam ook op voorsprong. "Ja, toen was de Arena stil. Dat viel me wel heel erg op", glimlacht de kleine speler. Tot slot over Ajax: "Natuurlijk was dit voor mij een speciale wedstrijd. Ik heb hier gespeeld, ik ken die jongens goed."