Heraclieden woest op juichende Tukkers in thuisvak: onderzoek naar beelden

Heraclieden woest op juichende Tukkers in thuisvak: onderzoek naar beelden

04-10-2016 20:50
14

Heracles Almelo gaat op zoek naar de supporters die zich afgelopen zondag misdroegen tijdens het thuisduel met FC Twente. Tijdens de derby zouden er klappen zijn uitgedeeld aan fans van de tegenstander. 

Toen Twente dankzij een rake penalty van Mateusz Klich op voorsprong kwam in het Polman Stadion, bleek er een aantal Twente-supporters in een vak vol Heraclieden te zitten. De harde kern van Heracles reageerde op hun gejuich en een groep van ongeveer dertig man ging zelfs verhaal halen, meldt TC/Tubantia. 

Volgens ooggetuige Raymond Wegdam werden er onder meer twee vrouwen geslagen. Een steward van Heracles zou volgens hem nonchalant hebben gereageerd. Als er hier gejuicht wordt voor FC Twente, dan kan zoiets gebeuren, sprak de ordebewaker volgens Wegdam. 

Samen met de politie gaat Heracles nu beelden van het incident bekijken. "Camerabeelden worden bekeken en de bevindingen van stewards en politieagenten worden meegenomen." Zondag ontstond er bij Willem II-Feyenoord óók rumoer op de tribune nadat er in een Willem II-vak feest werd gevierd toen de gasten scoorden.