Ajax wint geheim oefenduel van NEC: penaltykiller Boer pakt twee strafschoppen

06-10-2016 13:51
12

Ajax en NEC hebben donderdagmiddag tijdens de interlandperiode een geheim oefenduel gespeeld. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd met 2-1.

Volgens de Gelderlander werd de wedstrijd op De Toekomst om organisatorische redenen achter gesloten deuren gespeeld. Na een helft spelen stond Ajax al met 2-0 voor door goals van Nouassair Mazaoui en Adham El Idrissi. Peter Bosz liet de coaching over aan Jong Ajax-trainer Marcel Keizer, die speelde met veel spelers van Jong Ajax en de A1 vanwege interlandverplichtingen van de A-spelers.

In de tweede helft kwam NEC nog terug in de wedstrijd via een doelpunt van Jay-Roy Grot. Daarvoor hadden de Nijmegenaren al een strafschop gemist via Mohamed Rayhi, die zijn inzet gekeerd zag worden door Diederik Boer. Bij een 2-1 stand miste Kevin Mayi nog een penalty na wederom goed ingrijpen van Boer. Daardoor bleef de 2-1 stand op het scorebord staan.

Opstelling Ajax: Boer, Lartey-Sanniez, Westermann, Viergever (46. Bergsma), Dijks, Eiting, Antonucci (60. Boultam), Mazraoui, Bay, El Idrissi, Younes