Blind heeft ook zorgen na mooie avond: Dan mag je God op blote knieën danken

Blind heeft ook zorgen na mooie avond: "Dan mag je God op blote knieën danken"

07-10-2016 23:31
4

Het Nederlands elftal beleefde vrijdag een mooie avond tegen Wit-Rusland (4-1), maar bondscoach Danny Blind heeft ook zorgen. Slordigheden in de defensie van Oranje kunnen hem niet bekoren.

"We verspeelden een ingooi, lieten mensen lopen, daardoor ontstonden er drie kansen", zegt Blind volgens Voetbal International. "Dan mag je God op je blote knieën danken dat je niet met 2-1 de rust ingaat. Dat was voor mij een uitstekend moment om de boel op scherp te zetten, want dat kan niet. Tegen grote ploegen is dat dodelijk."

Anderzijds was Blind te spreken over het aanvalsspel van zijn ploeg. "Ik vond dat we in Zweden ook - zeker in de tweede helft - goed bleven voetballen en veel creëerden. Dat was nu ook een sterk gedeelte. We begonnen als team goed, zetten de wedstrijd naar onze hand en scoorden tweemaal. Dat moet je mee de rust in nemen."

Onderaan de streep is de bondscoach 'uitermate tevreden'. "De goede dingen moeten we meenemen naar Frankrijk, de minder goede dingen zullen we echt moeten verbeteren."