Ajax belde tevergeefs ieder jaar: 'Toen wist ik dat ik bij AZ wilde blijven'

Ajax belde tevergeefs ieder jaar: 'Toen wist ik dat ik bij AZ wilde blijven'

14-10-2016 09:14
5

De zestienjarige Jasper Schendelaar kon al meermaals overstappen van AZ naar Ajax, maar hij heeft zijn keuze gemaakt. Het keeperstalent van de Alkmaarders werd ook begeerd door de nodige Engelse clubs en blijft bij AZ.

De stap naar Engeland bracht de nodige risico's met zich mee. "We hebben het serieus besproken en de voor- en nadelen op een rij gezet", zegt moeder Schendelaar in het Noordhollands Dagblad. Het hele gezin kon mee naar Engeland, maar dat was een te groot risico. Ook Ajax wilde Schendelaar en belde ieder jaar weer op.

De jonge keeper twijfelde. "Totdat we met AZ een uitwedstrijd tegen Ajax speelden. Toen was die twijfel in één keer verdwenen en wist ik dat ik gewoon bij AZ wilde blijven. Een kwestie van gevoel. Bij AZ voel ik me thuis. Iedereen kent elkaar, dat vind ik prettig. Als ik dat heb, kan ik me het best ontwikkelen."

In de D'tjes mocht Schendelaar al eens stagelopen bij Ajax. "Ze vonden me een ruwe diamant. Ik mocht wel elke maandag komen trainen, een jaar lang. De volgende dag belde AZ dat ik daar stage mocht komen lopen. Na twee trainingen werd ik daar aangenomen."