Van Rhijn is duidelijk: Ik denk niet dat ik hier over vijf jaar nog speel

Van Rhijn is duidelijk: "Ik denk niet dat ik hier over vijf jaar nog speel"

14-10-2016 09:46
5

Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer zitten vooralsnog op hun plek bij Club Brugge. Waarom hebben zij uiteindelijk gekozen voor de Belgische topclub en hoe zien zij de Belgische competitie in verhouding tot de Eredivisie?

Vormer trapt af in Het Laatste Nieuws: "Het is zeker geen minder niveau dan in Nederland. Dat wordt toch overal gezegd en geschreven, maar dat klopt niet." Van Rhijn: "Ik geef toe dat we een aantal jaren geleden wel gedacht zouden hebben 'Pfff... België', maar de Belgische competitie doet in niets onder voor Nederland."

Voor Vormer heeft spelen in België een groot voordeel. "We staan nu weer elke week op het veld in plaats van deels op de bank te zitten. Het is voor alle drie (ook voor Stefano Denswil, red.) een goede keuze geweest om naar Club te komen." De middenvelder denkt dat hij zijn loopbaan wel kan afsluiten in België. "Waarom niet? Als je ergens echt goed zit, hoef je toch niet te veranderen?"

Van Rhijn denkt daar anders over. "Je weet het nooit, maar ik denk niet dat ik hier over vijf jaar nog speel. Ik hoop door hier goed te presteren daarna weer een stap hogerop te zetten. Maar als ik dat niet op het veld toon, dan kan het na Club misschien wel weer een stap achteruit worden."