Bayern München heeft niet genoeg aan Robben-goal en wint wéér niet

15-10-2016 17:23
1

Bayern München is er voor de tweede keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Bundesliga. Het werd zaterdagmiddag 2-2 bij Eintracht Frankfurt. Arjen Robben stond in de basis, tekende voor de openingstreffer en hield het uiteindelijk 75 minuten vol.

Robben, die afgelopen week niet fit genoeg was om mee te spelen bij Oranje, schoot na negen minuten van dichtbij raak met links. Het was voor de vleugelaanvaller zijn 79e doelpunt in de Bundesliga. Daarmee is Robben nu meest scorende Nederlander namens Bayern aller tijden. Roy Makaay voerde tot zaterdag die ranglijst aan.

De treffer van Robben bleek uiteindelijk niet voldoende voor Der Rekordmeister. Szabolcs Huszti maakte op slag van rust gelijk en ook na de 2-1 van Joshua Kimmich (62e minuut) wist Bayern de voorsprong niet vast te houden. Marco Fabian tekende in de 78e minuut voor de eindstand. Op dat moment stond Frankfurt overigens met tien man op het veld, na rood voor Huszti. Bayern blijft koploper in de Bundesliga, met zeventien punten uit zeven duels. Komende week staat het Champions League-duel met PSV op het programma.

Bij Schalke 04 ontbrak de lichtgeblesseerde Klaas-Jan Huntelaar in de basis. Op bezoek bij FC Augsburg knalde Nabil Bentaleb de gasten op fenomenale wijze op voorsprong, maar het duel eindigde uiteindelijk in 1-1. Daniel Baier maakte gelijk. Schalke heeft nog altijd slechts vier punten bijeengesprokkeld.