Onrust bij Utrecht door biergooiende corpsballen: Een verkeerde inschatting

Onrust bij Utrecht door biergooiende corpsballen: "Een verkeerde inschatting"

16-10-2016 20:32
6

Het was zaterdagavond onrustig op de tribune tijdens FC Utrecht – Go Ahead Eagles (3-0). Niet de rivaliserende supportersgroepen, maar tientallen corpsballen zorgden voor een onprettige sfeer.

Dronken studenten gooiden volgens RTV Utrecht met bier en er ontstonden schermutselingen met supporters. Bij FC Utrecht steekt men de hand in eigen boezem. Als de seizoenkaarthouders vooraf waren geïnformeerd, was het waarschijnlijk niet zover gekomen.

"Vergelijk het met een tuinfeest. Als je vooraf laat weten dat er geluidsoverlast kan komen, is op voorhand al wat irritatie weggenomen", legt woordvoerder Perry Hendriks van Utrecht uit aan het lokale medium. Gevochten werd er niet. "Maar de sfeer was wel grimmig en er werd over en weer geduwd."

Voor het derde jaar op rij nodigde Utrecht zaterdagavond tegen Go Ahead studenten uit voor een wedstrijd. Het corps stuurde 300 leden en er waren 150 studenten van andere verenigingen. Hendriks: "Vorig jaar zaten ze naast het uitvak; toen was de sfeer uiterst prettig. Daarom wilden we ze dit jaar tussen de seizoenkaarthouders zetten, maar dat is een verkeerde inschatting geweest."