Cocu 'laaiend' na Champions League-nederlaag: Dat kan gewoon niet

Cocu 'laaiend' na Champions League-nederlaag: "Dat kan gewoon niet"

19-10-2016 23:15
13

Phillip Cocu is niet tevreden over de manier waarop zijn ploeg na rust tegen Bayern München speelde. De Eindhovenaren zetten hoog druk en speelden met veel pressie, waardoor er flinke gaten ontstonden. 

"Of we de wedstrijd in het eerste half uur hebben verloren? Daar leek het wel op, maar na die periode komen we weer terug", aldus Cocu tegenover Veronica. "Ze spelen met enorm veel druk en beweging, daar hadden wij geen grip op."

"Waar ik laaiend over ben, is de manier waarop wij die 1-0 tegen krijgen. De manier waarop wij dekken, dat kan gewoon niet. Dat is Champions League-onwaardig. Dat zo'n goal kan vallen, is hun kwaliteit. Maar niet op deze manier."

Cocu zag PSV er vervolgens bovenop komen. in die fase zat de arbitrage echter niet mee. "Opnieuw een zuivere goal afgekeurd, dat was geen buitenspel", doelt Cocu op de treffer van Gastón Pereiro. "Zoiets is, zeker in deze wedstrijden, heel duur."

In de tweede helft trapte PSV in de val van Bayern, terwijl Cocu daar naar eigen zeggen nog zo voor gewaarschuwd had. "Ik wilde niet dat we hoog druk gingen zetten, daar hebben zij te veel kwaliteiten voor. Maar we doen het wel en daar ben ik zeker niet over te spreken. Dat doet ons de das om."