Pocchettino lacht om Janssen-vraag: 'Uit Nederland, heeft gewoon tijd nodig'

Pocchettino lacht om Janssen-vraag: 'Uit Nederland, heeft gewoon tijd nodig'

20-10-2016 16:01
4

Het is inmiddels al diep in oktober en Vincent Janssen wacht nog altijd op zijn eerste Premier League-treffer voor Tottenham Hotspur. Tegen Bournemouth krijgt de van AZ overgekomen spits zaterdag hoogstwaarschijnlijk opnieuw het vertrouwen van manager Mauricio Pochettino.

Harry Kane is namelijk nog niet fit om te spelen. Pochettino maakt zich absoluut geen zorgen over de spits die tot nu toe alleen een goal maakte uit een strafschop tegen Gillingham in de League Cup. "Dit is Harry ook overkomen en met Janssen gebeurt hetzelfde", zegt de manager donderdag. "Ik lach hierom omdat we jonge spelers tijd moeten geven."

"Hij is uit Nederland overgekomen en die spelers hebben gewoon tijd nodig. Hij is een spits die verschillende kwaliteiten kan benutten en ik ben blij met zijn houding, zijn professionaliteit en de manier waarop hij speelt. Natuurlijk zou hij gelukkiger zijn als hij scoort, maar dit is een normaal proces."

"Janssen heeft gewoon tijd nodig", vervolgt Pocchetino. "Dit is geen probleem. Vincent is een goede speler. Hij was de topscorer in Nederland en er zijn geen twijfels over zijn kwaliteiten. Ja, hij is teleurgesteld, want spitsen willen scoren. Ze voelen zich incompleet als ze spelen zonder te scoren, omdat er iets mist. Hij wil zich zo graag laten zien en legt zichzelf veel druk op: 'Ik moet scoren, ik moet scoren.' En dan moeten wij hem kalmeren en zeggen: 'Geen zorgen, werk hard en de goals zullen komen.'"