'Koopje' van FC Groningen verrast in Engeland: 'Uitgerekend m'n moeder las het'

'Koopje' van FC Groningen verrast in Engeland: 'Uitgerekend m'n moeder las het'

26-10-2016 14:05
4

Maikel Kieftenbeld heeft het naar zijn zin bij Birmingham City. In de zomer van 2015 maakte de controleur de overstap van FC Groningen naar de Championship-club. 

Vorig seizoen was Kieftenbeld (26) direct een vaste waarde bij zijn nieuwe club. Onlangs viel in de krant te lezen dat de rechtspoot de speler is met de op één na meeste tackles van alle spelers in het Championship. "Uitgerekend mijn moeder had het gelezen en mij erop gewezen. Grappig, omdat de meeste mensen in Nederland mij als speler van Birmingham weinig zien voetballen. Maar ik doe hier wat manager Gary Rowett van mij verlangt: veel energie in mijn spel leggen, de tegenstander afjagen."

"Bij FC Groningen was ik gewend meer op balbezit te spelen, hier duelleer je om de tweede bal, heb je meer lijf-aan-lijfgevechten. Op zich ligt dat spel mij wel", vervolgt Kieftenbeld, die FC Groningen zo'n 250.000 opleverde en door Birmingham-fans wordt gezien als een écht koopje. "Want de club heeft recent ook voor een speler anderhalf miljoen betaald… Daarnaast kom je als speler van FC Groningen binnen als grote onbekende, van wie niemand enige verwachting heeft."