Sparta geniet van succes: 'Na zeven magere jaren, volgen zeven vette'

Sparta geniet van succes: 'Na zeven magere jaren, volgen zeven vette'

27-10-2016 09:26
1

Bij Sparta Rotterdam leeft momenteel iedereen in een roes. De Rotterdamse club houdt zich knap staande in de Eredivisie en zorgde dinsdagavond voor een stunt door PSV uit te schakelen in de tweede ronde van de KNVB Beker (3-1).

"De wedstrijd was om iets over half 11 afgelopen", zegt directeur Manfred Laros in het Algemeen Dagblad. "Normaal zou iedereen dan meteen naar huis gaan. Nu vertrokken de laatste mensen pas om 1 uur 's nachts. Zelf was ik om half 9 in de ochtend weer op de club en ik moet uit Gelderland komen. Maar dan is het lekker om meteen weer te praten over dit mooie succes."

Sparta trad tegen PSV met de nodige reserves aan, maar van invloed bleek dat allerminst. "Dat je zonder de afwezigen hiertoe in staat bent, betekent dat er in de breedte hard wordt gewerkt", zegt Leo Beenhakker. "Op welk moment ik ook bij de club kom, altijd wordt er hard en met een duidelijk idee gewerkt. Ze zijn het allemaal eens met elkaar en willen er alles voor doen. Trainer Pastoor, de staf en de spelers stralen eenheid uit. Dat is een goede basis om het maximale te presteren."

Wat dat uiteindelijk oplevert, is afwachten. "Ze zeggen weleens na zeven magere jaren, volgen zeven vette. Dat zijn er voor ons zes geweest", stelt Laros. "Dit is een geweldige opsteker voor de hele club. We komen van diep. Vorig seizoen was er de terugkeer na een prachtig jaar. Nu hebben we door onze goede start in de competitie en het succes in de beker het gevoel dat we weer helemaal terug zijn. Dat is heerlijk."