Bosz over bekritiseerde Ajacied: Ik denk dat de fans heel goed opletten, maar...

Bosz over bekritiseerde Ajacied: "Ik denk dat de fans heel goed opletten, maar..."

27-10-2016 14:44
17

Veel Ajax-supporters zijn de laatste weken bepaald niet enthousiast over de prestaties van Davy Klaassen. De aanvoerder is te 'onzichtbaar', zo valt er onder meer te horen. Trainer Peter Bosz denkt dat dit vooral te maken heeft met de nieuwe rol van Klaassen op het middenveld van de topclub. 

"Ik denk dat de fans heel goed opletten, maar misschien dat we soms ook naar wat andere dingen kijken, dat kan natuurlijk", aldus Bosz in gesprek met Ajax Life. "Dave past zich aan aan het middenveld dat wordt opgesteld."

Wanneer Klaassen samenspeelt met Hakim Ziyech en Lasse Schöne - zoals de laatste weken het geval is -  heeft dat volgens zijn trainer gevolgen voor het spel van de Oranje-international. Het is héél anders dan een middenveld met - bijvoorbeeld - Klaassen, Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj. "Dan wordt er van hem ook wat anders verwacht. Dat is natuurlijk niet altijd makkelijk, maar ik vind dat-ie dat uitstekend doet."

"De ene keer is hij dominanter aanwezig... Maar als je het afzet tegen als hij met Schöne en Ziyech speelt, zal zijn rol veel meer zijn dat hij zonder bal probeert diep te lopen. Ruimte maakt om Ziyech aan de bal te krijgen", vervolgt Bosz. "Dat hij verdedigend meer het middenveld in zal kantelen, dan wanneer we met twee controleurs en een tien spelen."