PEC wint IJsselderby van Go Ahead na vier goals, rode kaart en veel spektakel

PEC wint IJsselderby van Go Ahead na vier goals, rode kaart en veel spektakel

30-10-2016 14:21
11

PEC Zwolle heeft zondagmiddag een gevoelige tik uitgedeeld aan Go Ahead Eagles. De formatie van trainer Ron Jans won de zogenaamde IJsselderby met 3-1. Mustafa Saymak en Danny Holla maakten na de pauze het verschil. 

Al na twee minuten was het raak in de clash tussen de twee streekgenoten. Bram van Polen verstuurde een diepe bal op Queensy Menig, die kon aannemen en met een lobje Go Ahead-goalie Theo Zwarthoed passeerde. Het was de snelste goal ooit in de IJsselderby. Even later mocht Go Ahead van geluk spreken dat het geen 2-0 werd. Younes Mokhtar knalde op de lat. 

Op slag van rust werd het gelijk dankzij een hoogstandje van Sander Fischer. Met een fraaie halve volley vanaf een meter of elf van het PEC-doel schoot de verdediger raak. Mickey van der Hart was kansloos.

De2-1 werd in de 56e minuut binnengeschoten door Saymak. De Go Ahead-defensie gaf de middenvelder te veel tijd en ruimte en met een krachtig schot met links werd Zwarthoed gepasseerd. In de slotfase incasseerde Fischer rood, nadat hij aan de noodrem had getrokken toen invaller Anass Achahbar dreigde te ontsnappen. Uit de daaropvolgende vrije trap schoot Holla fraai raak.