Update: Overmars reageert: 'Bazoer heeft de pech dat iedereen fit is'

Update: Overmars reageert: 'Bazoer heeft de pech dat iedereen fit is'

02-11-2016 10:02
79

AC Milan is serieus geïnteresseerd in Riechedly Bazoer. De Ajax-middenvelder komt dit seizoen amper aan spelen toe en kan in januari mogelijk een transfer maken.

Dat meldt De Telegraaf. Irchandly Bazoer, broer en zaakwaarnemer van de speler, bevestigt de interesse. "Ik heb telefonisch meerdere gesprekken gevoerd met technisch directeur Rocco Maiorino", zegt hij tegen de krant. Volgens De Telegraaf is de interesse geen losse flodder en maakt Milan er 'serieus werk' van. Ajax heeft een prijskaartje van 22 miljoen euro op het hoofd van Bazoer geplakt.

Waar Bazoer vorig seizoen nog tot 29 Eredivisie-optredens kwam, staat de teller deze jaargang pas op vijf wedstrijden. Slechts drie keer stond hij in de basis. Dat was tijdens de eerste drie wedstrijden van het seizoen. Daarna is trainer Peter Bosz gaan schuiven met zijn opstelling, is Ajax in de Eredivisie ongeslagen gebleven en Bazoer derhalve een vaste bankzitter geworden. Alleen in de beker, tegen Willem II en Kozakken Boys, mocht hij nog starten.

Begin dit jaar was er ook al concrete interesse uit Italië. Toen deed SSC Napoli een bod van 25 miljoen op Bazoer. Een transfer was destijds geen optie. "Nee, de supporters hoeven zich geen zorgen te maken. Door zo'n bod van een grote buitenlandse club laat ik me niet uit balans brengen. Ik heb het prima naar mijn zin bij Ajax. Het gaat goed en ik speel wekelijks", zei Bazoer destijds op de clubsite.

Update 07.05 uur: De vraagprijs die Ajax hanteert voor Bazoer, ligt vér boven het bedrag dat AC Milan op dit moment wil betalen voor de jonge middenvelder. Volgens De Telegraaf is de Serie A-grootmacht van plan om ongeveer dertien miljoen euro op te hoesten. Afgelopen zomer toonde Milan ook al belangstelling voor de Oranje-international. 

Update 10.02 uur: Marc Overmars is nog niet benaderd door AC Milan over een eventuele transfer van Bazoer in de winterstop. Dat zegt de directeur spelerszaken van Ajax tegen het Algemeen Dagblad. "Hij hoeft helemaal niet weg. Een sterke selectie is belangrijk als er spelers geblesseerd wegvallen en Bazoer heeft de pech dat iedereen fit is", benadrukt Overmars.