Almere City wint in knotsgek duel met negen goals, MVV koploper na remise VVV

18-11-2016 21:54
8

MVV is na vrijdag de lijstaanvoerder in de Jupiler League. De Limburgse clash met laagvlieger Fortuna Sittard werd met 2-3 gewonnen door de club uit Maastricht.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de 2-2 van Thomas Verheydt, die in de eerste helft ook al de 0-1 gemaakt had. Roald van Hout en Jorrit Smeets schoten Fortuna Sittard nog voor rust op voorsprong, maar Verheijdt en Pieter Nys maakten er uiteindelijk 2-3 in het voordeel van MVV van. De club neemt de koppositie over van VVV-Venlo, dat met 0-0 gelijkspeelde bij NAC Breda.

Telstar - Almere City 3-6
Almere City blijft MVV op de voet volgen na een knotsgek duel met Telstar. De club, dat met VVV de tweede plek deelt met 28 punten, won met 3-6. Bij rust leek er niets aan de hand voor de club uit Almere door goals van Sherjill MacDonald en Soufyan Ahannach, maar Telstar kwam verrassend goed uit de kleedkamer na rust en scoorde drie keer (doelpunten van Liban Abdulahi, Joel Donald en Denis Mahmudov). Door Ahannach (2), MacDonald en Silvester van der Water ging Almere er in de slotfase alsnog met de zege vandoor.

FC Volendam - RKC Waalwijk 1-1
Subtoppers Volendam en RKC hebben elkaar op 22 punten gehouden door het 1-1 gelijkspel in Volendam. De Waalwijkers leken in de tweede helft op koers naar een belangrijke zege door de goal van Pieter Langedijk, maar twintig minuten voor tijd herstelde Paul Kok de verhoudingen namens Volendam.