'Van Gaal heeft een gigantische hoop rotzooi naar Manchester United gehaald

'Van Gaal heeft een gigantische hoop rotzooi naar Manchester United gehaald"

22-11-2016 17:22
18

Louis van Gaal is al zes maanden weg bij Manchester United, maar de matige Premier League-start wordt hem nu nog nagedragen. De Nederlander, die in de zomer werd opgevolgd door José Mourinho, wordt ervan beticht rommel naar Old Trafford te hebben gehaald.

Manchester United staat zesde in de Premier League en valt tegen in de Europa League. Niet de schuld van Mourinho, maar Van Gaal, vindt Eamon Dunphy, oud-middenvelder van United en Ierland. "Ik denk dat United vreselijk veel werk moet doen om de fouten van Van Gaal goed te maken", zegt Dunphy tegen RTE.

"De top-vier in Engeland wordt dit seizoen een moeilijk verhaal. Dat is niet Mourinho's fout, want Van Gaal heeft een gigantische hoop rotzooi naar Manchester United gehaald. Marcos Rojo speelde bijvoorbeeld afgelopen zaterdag tegen Arsenal. Dat is toch geen voetballer! En waar is Memphis? Nog zo'n speler waar de club veel te veel voor heeft betaald."

Rojo en Memphis werden voor in totaal vijftig miljoen naar Old Trafford gehaald. Die deals staan symbool voor het werk van Van Gaal, vindt Dunphy. "Ik heb foto's gezien van Memphis, die door Manchester rijdt in een Rolls Royce. Maar hij speelt niets klaar op het veld. Dat zegt alles."