Feyenoord geeft Ajax geen kans: 'Wij zijn de prooi en dat blijven we'

Feyenoord geeft Ajax geen kans: 'Wij zijn de prooi en dat blijven we'

26-11-2016 07:20
9

Feyenoord hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd bij FC Utrecht. Donderdag verloren de manschappen van Giovanni van Bronckhorst nog met 4-0 van Manchester United in de Europa League, maar Eljero Elia maakt zich geen zorgen. Ajax maakt niet ineens een grotere kans om de koppositie over te nemen.

"FC Utrecht is geen Manchester United", vertelt de aanvaller in het Algemeen Dagblad. "Wij zijn de prooi en ik zal je vertellen dat wij dat de rest van het seizoen zullen blijven. Eric Botteghin en Karim El Ahmadi zijn er weer bij. Toch geen onbelangrijke spelers voor dit Feyenoord. En ze zijn fris. Met alle respect voor onze tegenstanders, maar het interesseert me helemaal niets hoe FC Utrecht denkt of wat het doet. Wij zijn koploper en wij moeten het gewoon zelf doen. Die 4-0 in Manchester was een teleurstelling, maar wij zijn conditioneel sterk, voelen ons goed. Dat gaan we in Utrecht bewijzen."

Ook Jens Toornstra komt aan het woord. De aanvaller beseft dat zondag de draad opgepakt moet gaan worden. "We kunnen aan de bak." Toornstra kan niets met de verhalen over dat Feyenoord-spelers dromen over een inhaalrace van andere clubs. "We staan nu zelf bovenaan. Ajax moet naar Heerenveen, ook niet eenvoudig. We kunnen zondagavond ook vijf punten voor staan, hè.", aldus Toornstra.