Van de Beek: 'Ik zal eens vragen of mijn vader er nog steeds zo over denkt'

Van de Beek: 'Ik zal eens vragen of mijn vader er nog steeds zo over denkt'

28-11-2016 07:07
2

De vader van Ajacied Donny van de Beek heeft zijn zoon regelmatig laten weten dat hij hem niet echt goed vindt als invaller. De negentienjarige middenvelder hoopt zondagmiddag het tegenovergestelde te hebben bewezen. Van de Beek kwam tegen sc Heerenveen (1-0 winst) in het veld voor Hakim Ziyech en leverde prompt de winnende assist af. 

"Hij heeft tegen mij ook weleens gezegd dat hij me dan minder goed vindt dan normaal. Ik zal eens vragen of hij er nog steeds zo over denkt", knipoogt de jeugdinternational in gesprek met De Telegraaf. Hij begrijpt de opmerking van zijn vader overigens wel. "Ik ben een speler die normaal in de wedstrijd moet groeien. Maar ik denk dat ik nu toch wel heb bewezen dat ik ook goed kan invallen. Ik moet dan iets extra’s brengen en dat heb ik wel gedaan."

Als Amin Younes iets scherper was geweest - hij miste oog in oog met Erwin Mulder - had Van de Beek zelfs twee assists op zijn naam gehad in het Abe Lenstra Stadion. "Met een beetje geluk had ik ook aan de basis gestaan van de 0-2. In de slotfase kregen we kansen om de score uit te breiden. Maar al met al is het een lekkere overwinning, want Heerenveen uit is een lastige wedstrijd."

Basisplaats
Omdat Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer op een vertrek afkoersen, hoopt Van de Beek dat de kansen op een basisplaats bij Ajax toenemen. "Het is een topweek geweest. Tegen Panathinaikos ging het goed en ook tegen Hereenveen had ik mijn waarde. Wat ik nu moet doen, is het de trainer zo lastig mogelijk maken."