Bosz gaf me het gevoel dat ik ook echt weer op nul zal beginnen

"Bosz gaf me het gevoel dat ik ook echt weer op nul zal beginnen"

30-11-2016 07:02
9

Anwar El Ghazi keert deze week weer terug in het eerste van Ajax. Zijn straf, een verbanning naar Jong Ajax, zit erop. De 21-jarige aanvaller heeft geleerd, zo stelt hij zelf en liet zich bij de beloften van zijn goede kant zien.

"Ik ben hier mentaal sterker uitgekomen", begint El Ghazi tegenover De Telegraaf. "Ik was fout door op de training over de schreef te gaan en wil nu niets liever dan mijn waarde voor Ajax hebben." El Ghazi had namelijk een aanvaring met Ajax-trainer Peter Bosz en sindsdien moest hij meedoen bij Jong Ajax. Opvallend was dat eerste elftalspelers maandag de voorkeur kregen tegen FC Dordrecht, maar El Ghazi wilde mee. Hij was eigenlijk gepasseerd.

Wedden

Meer odds

"Ik mocht thuisblijven, maar ik wilde graag mee. Natuurlijk voelde ik me niet te groot om op de bank te zitten, want ik wilde mijn ploeggenoten steunen. Marcel Keizer (trainer Jong Ajax, red.) was onder de indruk en vond dat ik een ijzeren mentaliteit had. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik geen speelminuten kreeg, maar door de blessure van Vaclav Cerny viel ik alsnog in en kon ik met een assist mijn bijdrage aan de overwinning van 0-2 leveren."

El Ghazi mag zich donderdag weer melden bij het eerste. "Anderhalve week geleden heb ik een prettig gesprek met Peter Bosz gehad en hij gaf me het gevoel dat ik ook echt weer op nul zal beginnen. De lucht is geklaard, er staat een streep onder. Daarom wil ik er ook niet uitgebreid op ingaan wat er die training precies is gebeurd. Ik heb mijn excuses aangeboden en die zijn aanvaard", besluit de buitenspeler.