Dit was de ochtend: PSV dichtbij akkoord met back, Elia neemt het op voor Memphis

Dit was de ochtend: PSV dichtbij akkoord met back, Elia neemt het op voor Memphis

01-12-2016 12:00
3

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

PSV heeft mogelijk intern opvolger voor Langeler
PSV gaat na dit seizoen afscheid nemen van Art Langeler als hoofd jeugdopleidingen. De 46-jarige Langeler wil zich weer vol storten op het trainen van een club. Jong PSV-trainer Pascal Jansen wordt als opvolger genoemd. Jansen heeft ruime ervaring in deze functie en lijkt er zelf ook wel open voor te staan: "Er kan van alles op je pad komen. Je kunt wel zeggen dat ik genoeg relevante werkervaring heb." (De Telegraaf)

150.000 mensen bij herdenkingen
Onvoorstelbare taferelen in de nacht van woensdag op donderdag in Medellín en Chapeco. Zowel in het stadion in Colombia waar de verongelukte ploeg van Chapecoense woensdagavond moest spelen als in de thuisbasis van de Braziliaanse ploeg zelf verzamelden zich tienduizenden fans om hun laatste eer te bewijzen aan de overledenen van de vliegramp. Na een indrukwekkende minuut stilte zongen de Nacional-fans uit volle borst 'Vamos, Vamos Chape'. Er werd gespeecht, gezongen en gerouwd. (VoetbalPrimeur)

Elia neemt het op voor Memphis
Eljero Elia en Memphis Depay zijn zoals bekend goede vrienden, Elia ziet Memphis zelfs als zijn kleine broertje. Over de transfer naar United had Elia zijn twijfels: "Ik vond dat Memphis eerst een tussenstop moest maken, eerst kiezen voor een club als Tottenham Hotspur. Toch vindt Elia het jammer dat de United-speler zoveel kritiek krijgt. "Het doet me pijn hoe mensen omgaan met het grootste talent van Nederland", aldus de Feyenoord-aanvaller. (Helden) 

PSV dichtbij akkoord met op transfer azende speler
Het lijkt erop dat er schot in de zaak zit wat betreft de contractverlenging van Jetro Willems bij PSV. Technisch manager Marcel Brands gelooft dat hij op korte termijn al uitsluitsel kan geven. Het gaat naar verluidt om een nieuwe verbintenis tot medio 2018. Verder zegt Brands dat er misschien nog gesprekken komen over een contractverlenging met een andere PSV-speler. (De Telegraaf)

Cavani krijgt gele kaart voor Chapecoense-steunbetuiging
Edinson Cavani heeft woensdag in de competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Angers (2-0) een gele kaart gekregen voor het tonen van een shirt met daarop een steunbetuiging voor Chapecoense. Na het maken van de 2-0 liep Cavani richting de hoek en trok hij zijn PSG-shirt uit. Officieel staat er een gele kaart op het uittrekken van het wedstrijdshirt en de dienstdoende arbiter toonde geen sympathie. (VoetbalPrimeur)