Vertrouweling Wang daagde ADO voor gerecht: Doen zoveel verhalen de ronde

Vertrouweling Wang daagde ADO voor gerecht: "Doen zoveel verhalen de ronde"

02-12-2016 20:21
5

Wang Hui-vertrouweling Floris de Bruijn speelt een opvallende rol binnen de chaos van ADO Den Haag. Bij aandeelhoudersvergadering van dinsdag zette Wang hem neer als secretaris. Bij ADO kan niet iedereen dat waarderen.

De Bruijn, zoon van ELF Voetbal-hoofdredacteur Jan Hermen de Bruijn, spande eerder tevergeefs een rechtszaak aan tegen ADO. Volgens het Algemeen Dagblad beweren boze tongen dat hij uit is op een plek in de directie. "Er doen zoveel verhalen de ronde", reageert De Bruijn tegenover de krant. "Maar hiervan is geen sprake."

ADO wil drie miljoen euro zien van United Vansen (UVS), het bedrijf van Wang. Op 28 december dient het kort geding. Hoe veel juridische procedures ook volgen, Wang trekt aan het langste eind stelt zijn vertrouweling. "Het is uitstel van executie. De gemeente (dat benoemingen van nieuwe directeuren en commissarissen wil aanvechten, red.) wil iets wat zij niet kan bepalen. Ze zullen daar ongetwijfeld een plan hebben om benoemingen via een rechtszaak te blokkeren. Maar op de lange termijn is dat niet mogelijk."