Van Zweden neemt de leiding en wil ADO overnemen: 'Huilen, huilen'

Van Zweden neemt de leiding en wil ADO overnemen: 'Huilen, huilen'

04-12-2016 16:08
26

John van Zweden wil gaan proberen om - samen met een aantal kapitaalkrachtige Haagse compagnons - eigenaar te worden van ADO Den Haag. De ondernemer wil zijn geliefde club zo uit de handen van Hui Wang redden. Dat vertelde Van Zweden zondagmiddag aan Radio West Sport. 

"Misschien kunnen we voor een niet te gek groot bedrag de club in lokale handen krijgen. Er zijn in Den Haag genoeg mensen die ik opgenoemd heb. Laat ze nou maar een keer opstaan. Het is op dit moment triest om te zien wat er gebeurt. Het snijdt door je hart heen", aldus de markante ADO-fan. 

Martin Jol, Dick Advocaat en Rob Jansen zijn in het verleden door Van Zweden genoemd als personen die mogelijk kunnen helpen. "Lokale mensen die in de club gezeten hebben of zitten. Met dit groepje wil ik wel om de tafel gaan zitten om te kijken of we het kunnen gaan draaien. Als we allemaal een x-bedrag erin stoppen, dan ben ik de eerste die de kar wil gaan trekken."

Van Zweden haalde al diverse malen uit naar Wang, die afgelopen maand opnieuw niet met beloofd geld op de proppen kwam en er zo voor gezorgd heeft dat ADO in de problemen zit. "Eén eigenaar kan een club naar de klote brengen. Dat zie je in dit geval. Dit keer is het een Chinees. Het enige geluk wat we kunnen hebben, is straks bij de ondernemingskamer."

Huilen
Drie jaar geleden was Van Zweden al kritisch over de overname van Wang. "Ik heb meteen gezegd: niet aan beginnen. Het is levensgevaarlijk. Helaas zijn mijn woorden waarheid geworden. Als Wang inderdaad zegt: ik hou de club hier en de rechter bepaalt dat hij het mag houden, dan hopen we maar dat de KNVB een nieuwe licentie wil gaan geven. Dan is het huilen, huilen en nog meer huilen. Ik hoop dat het niet zover komt."