Twee goals voldoende voor Ajax; Ziyech slaagt en faalt vanaf 11 meter

04-12-2016 18:36
58

Ajax heeft zondag een vrij gemakkelijke zege geboekt op FC Groningen. In de Amsterdam Arena speelde de thuisploeg geen wervelende partij, maar won het wel met 2-0.

Ajax had vrijwel de hele wedstrijd de controle over de wedstrijd en de zege kwam alleen in gevaar toen Yoëll van Nieff in de tweede helft keeper André Onana bijna verraste met een vrije trap, die op de paal belandde. In dezelfde fase van de wedstrijd schoot Amin Younes namens Ajax op de lat. De stand was toen al 1-0 door een vroege treffer in de wedstrijd van Davinson Sánchez, die kon binnenkoppen. Lasse Schöne was daarvoor al dichtbij de openingsgoal met een heerlijke volley die even zo knap gered werd door de goed keepende Sergio Padt.

De beslissing viel een kleine twintig minuten voor tijd toen Hakim Ziyech een strafschop benutte na een overtreding op de goed ingevallen Anwar El Ghazi, die na een maand verbanning na zestig minuten zijn rentree mocht maken. El Ghazi wilde de strafschop zelf nemen, maar Ziyech liet dat niet toe en schoot zelf vanaf elf meter raak. Kort daarna kreeg Ajax weer een penalty na een overtreding op Nick Viergever. Opnieuw ging Ziyech achter de bal staan, maar dit keer miste hij.

Ajax staat door de overwinning op FC Groningen weer op de gedeelde eerste plaats samen met Feyenoord. De Amsterdammers hebben een minder goed doelsaldo en moeten de Rotterdammers dus nog voor zich dulden. Beide clubs hebben 36 punten. Groningen staat elfde met zestien punten.