Groningen wil geïnteresseerde De Jong niet zomaar laten gaan: 'Prachtige club'

Groningen wil geïnteresseerde De Jong niet zomaar laten gaan: 'Prachtige club'

04-12-2016 21:16
6

De momenteel clubloze Henk de Jong is zeer geïnteresseerd in de vrijgekomen job als hoofdtrainer van De Graafschap. Jan Vreman werd zondag ontslagen door de Doetinchemmers.

Toch wil De Jong nog geen beloftes doen. "Ik ken Vreman als een zeer prettige collega. Alles moet eerst goed opgelost worden met hem. Dat is voor mij wat nu telt", reageert hij tegen Omroep Gelderland. Eerder zondagmiddag wist de omroep al te melden dat De Graafschap contact heeft gelegd met De Jong op Vreman op te volgen. 

Wedden

Meer odds

De Jong is momenteel werkzaam bij FC Groningen als accountmanager. De voormalig trainer van SC Cambuur staat echter te popelen om weer als trainer aan de slag te gaan. Hans Nijland, directeur van Groningen, is echter niet van plan om De Jong zo maar te laten gaan. De Graafschap zal een afkoopsom moeten betalen, omdat De Jong nog een contract tot komende zomer heeft.

Dat De Jong open staat voor de vacature van de Jupiler League-club is duidelijk. "Ik vind het een prachtige club en ik denk dat ik ook goed pas bij dat volk. Als ze mij zouden bellen, ben ik hartstikke trots en ga ik zeker het gesprek aan", aldus de Drachtenaar.