'Van Dijk ziet Engelse topclub afhaken, Koeman is wel geïnteresseerd'

'Van Dijk ziet Engelse topclub afhaken, Koeman is wel geïnteresseerd'

07-12-2016 12:54
4

Virgil van Dijk lijkt een overgang naar Liverpool in januari uit zijn hoofd te moeten zetten. Hoewel de Nederlandse verdediger een ontsnappingsclausule van dertig miljoen euro heeft, stelt de club van manager Jürgen Klopp andere prioriteiten.

Dat meldt The Daily Mail. Liverpool ziet op korte termijn centrale verdedigers Joël Matip en Joe Gomez terugkeren van blessures en denkt daarmee over voldoende opties te beschikken. Van Dijk lijkt evenwel niet te hoeven wanhopen, want Manchester United, Manchester City en het Everton van Ronald Koeman zitten nog wel op de eerste rij voor de Oranje-international.

Wedden

Meer odds

Naast Van Dijk houdt Southampton ook rekening met een vertrek van José Fonte. Waar The Saints de oud-speler van FC Groningen en Celtic het liefst behouden, lijken ze over een vertrek van de Portugees een stuk minder moeilijk te doen. Manchester United en Everton volgen de ontwikkelingen rond de 32-jarige Fonte op de voet.

Southampton wil namelijk niet verder met de routinier. "Voor de duidelijkheid: ik heb een nieuw contract niet afgewezen. Om eerlijk te zijn is mij door Southampton verteld dat ik geen nieuw contract krijg", laat Fonte weten. Zijn huidige verbintenis loopt over achttien maanden af. Manager Claude Puel wil in januari zelf twee nieuwe verdedigers strikken.