Vertonghen gevraagd naar pikante transfer: Hij is niet mijn manager

Vertonghen gevraagd naar pikante transfer: "Hij is niet mijn manager"

09-12-2016 13:16
1

Jan Vertonghen speelt zondag met Tottenham Hotspur op Old Trafford tegen Manchester United. De oud-Ajacied treft dan niet alleen spits Zlatan Ibrahimovic, ook zal hij kennismaken met de manager van de Red Devils: José Mourinho. De verdediger heeft lovende woorden over voor de Portugese opvolger van Louis van Gaal.

"In de eerste plaats is hij een geweldige coach", zegt de Belg tegenover FourFourTwo. "Hij heeft grote dingen gedaan met verschillende clubs. Hij heeft laten zien dat hij een zeer goede coach is en bovendien heeft hij een kleurrijk karakter." De oefenmeester is dit seizoen al tweemaal van naar de tribune gestuurd en siert regelmatig de voorpagina's van de kranten. "Maar dat heeft het voetbal nodig. Hij zegt dingen in de media en dat maakt deel uit van zijn werk. Het is de manier waarop hij wil spelen."

Op de vraag of hij wel eens onder Mourinho zou willen spelen, is Vertonghen duidelijk. "Hij is niet mijn manager, dus daar ga ik niet over praten." De wedstrijd tussen de nummer vijf en zes van de Premier League begint zondag om 15.15 uur. Spurs staat op dit moment vijf punten boven United, waar ook de Nederlanders Daley Blind, Timothy Fosu-Mensah en Memphis Depay onder contract staan.